09.04.2018 | 13:02

Caverion dostarczy systemy wentylacji dla nowoczesnego biura w Niemczech

Caverion podpisał umowę z generalnym wykonawcą Ed. Züblin AG na dostawę systemów klimatyzacji i wentylacji do nowego budynku biurowego w centrum Berlina. Wartość zamówienia wynosi 6,9 miliona EUR.

Axel Springer SE to wiodący europejski wydawca cyfrowy, który zamówił nowy, 13-piętrowy budynek biurowy, który będzie liczył 115 000 m2. Budynek w kształcie sześcianu o wysokości 30 metrów ma charakterystyczne atrium i jest bardzo nowoczesny.

Ed-Zublin Biuro AxelSpringer Berlin

„W centrum Berlina powstaje nowe środowisko pracy, które musi spełniać najwyższe standardy, a jakość klimatu wewnętrznego odgrywa tu decydującą rolę. Jest nam miło, ze możemy wnieść nasze doświadczenie w tym zakresie w ten prestiżowy projekt” – mówi Werner Kühn, wiceprezes wykonawczy i dyrektor generalny Caverion Germany.

Oprócz klimatyzacji i systemów wentylacyjnych Caverion jest odpowiedzialny za instalację systemu oddymiania.

Prace ze strony Caverion zostaną zakończone w grudniu 2019 roku.

Ed. Züblin AG Ed. Züblin AG należy do naszego segmentu klientów Generalni Wykonawcy. Read Przeczytaj więcej o naszych projektach na Projekty dla Generalnych Wykonawców.

Wykorzystano materiały ze strony www.caverion.com.