16.10.2018 | 10:08

Managed Services dla nieruchomości Samla Capital Oy

Caverion jest odpowiedzialna za usługi zarządcze dla 15 obiektów biurowych, biznesowych oraz centrów opieki będących własnością Samla Capital, znajdujących się w różnych częściach Finlandii. Łączna powierzchnia wszystkich nieruchomości wynosi około 55 000 m2.

Sampla properties

„Mamy wysokie oczekiwania co do współpracy i usług zarządczych świadczonych przez Caverion. Dzięki rozbudowanej sieci serwisów Caverion w Finlandii i spójnemu podejściu jesteśmy w stanie lepiej utrzymywać i podnosić wartość nieruchomości w naszym portfolio. Naszym celem jest konsekwentne zwiększanie satysfakcji najemców. Wierzymy, że będzie to miało długoterminowy wpływ na zwiększenie zysków inwestorów. Pogłębianie współpracy z Caverion pomoże nam również osiągnąć nasz cel, jakim jest zwiększenie naszych aktywów w najbliższej przyszłości do ponad 100 milionów euro”, mówi Samppa Lajunen, założyciel i portfolio manager w Samla Capital.

Z kolei Heikki Rostila, Business Director w Caverion Finlandia mówi: „Cieszymy się z naszej współpracy z Samla Capital. Jednym z kluczowych celów naszej umowy o współpracy jest wspieranie Samla Capital w dalszym rozwijaniu biznesu firmy w Finlandii. Naszym zadaniem jest świadczenie najemcom najwyższej klasy usług oraz zapewnienie utrzymania obiektów w długim okresie i w najlepszy możliwy sposób. Kluczowe dla nas kwestie to optymalne warunki dla użytkowników ostatecznych i sprawne funkcjonowanie całych nieruchomości”.

Umowa obejmuje usługi ze strony real estate help desk w Caverion, za pośrednictwem których najemcy mogą zgłaszać wezwania serwisowe i potencjalne powiadomienia o błędach w trybie pilnym 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Dowiedz się więcej o naszych usługach dla inwestorów.

Więcej informacji:

Kirsi Hemmilä, Communications Manager, Caverion Finland,
tel. +358 50 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com,
Hannu Saastamoinen, CEO, Samla Capital Oy,
tel. +358 40 573 7514, hannu.saastamoinen@samla.fi

Wykorzystano materiały ze strony www.caverion.com.